Weddingstyling

Stylingsplan & Uitvoering

Welke vrouw droomt er niet van? Als jong meisje zag ik het al helemaal voor me. Een bruiloft met prachtige kleding, fleurige bloemen en mooie accessoires... een echte royal wedding, dat zou het gaan worden.

In het romantische Venetië werd ik ten huwelijk gevraagd en het grote moment kwam dichterbij. Maar, dromen najagen gaat niet vanzelf. Nee... dat is serious business! Ik ging aan de slag en wilde naast een goed draaiboek ook een perfecte styling, zodat ik er van op aan kon dat alles tot in de puntje verzorgd zou zijn. Voor de juiste styling maakte ik een stylingsplan. Ik koos ervoor dit deels uit te laten voeren met behulp van een professionele weddingplanner. Een goede tip, want als creatieve bruid kan je wel zelf je plan bedenken, maar niet alles uitvoeren... je hebt het tenslotte al druk genoeg met bruid zijn!

De styling van de dag was ‘Chic’ met pastelkleuren en een vleugje vintage. De dresscode voor de dag: heren in smoking en de dames in lange of korte jurk met daarbij een fascinator. Door de feeststyling en dresscode met elkaar te combineren waren de ingrediënten voor het thema compleet:  een zeer chique,  feestelijk geheel voor een echte ‘royal’ wedding.

Deze feestelijke, zomerse dag startte in de rijk versierde tuin bij mijn ouderlijk huis. Vintage meubelen, brocante servies en pastel kleurige lampionnen zorgde voor een intieme, ontspannen huiselijke sfeer. Voor de huwelijksceremonie reden we met onze gasten met limousines en een heuse oldtimer bus naar de mooie oude binnenstad van Dordrecht, een stad met veel karakteristieke panden. Als locaties hebben we gekozen voor het historische stadhuis, de Grote kerk en de Groothoofdspoort. Stuk voor stuk elementen die elkaar versterkten en zich vormden tot een passend geheel in dezelfde stijl.

Het stadhuis en de Grote kerk werden voor deze gelegenheid mooi aangekleed met veldbloemen aan de stoelen en banken en grote vazen met bloemen in bijpassende tinten. De toost werd uitgebracht op het dakterras van de Groothoofdspoort met een fantastisch uitzicht op de rivier. In de naastgelegen koepel werd de bruidstaart in pasteltinten aangesneden, omringd met kaarsen en bloemen.

Feeststijling op de bruiloft

In de strakke dinerzaal met openslaande deuren naar het balkon had ik een opstelling bedacht met ronde tafels, chique en feestelijk gedekt. Afgestyled met hoge kandelaren, bloemen, stijlvolle naam- en menukaarten en niet te vergeten het mooie uitzicht over het water van de rivier de Merwede.

Doordat ik gewerkt heb met een stylingsplan, een goed draaiboek én een professionele weddingplanner heb ik samen met een team van geweldige mensen mijn droombruiloft waar kunnen maken. Het thema was dan ook van begin tot eind, niet alleen goed doordacht maar sloot ook haarfijn op elkaar aan.

Mijn droom is meer dan werkelijkheid geworden en overtrof onze verwachtingen. Ja, het kan. De bruiloft waar jij altijd van droomde! Neem contact op om al jouw wensen te bespreken. Samen maken we een plan om dromen werkelijkheid te laten worden.

Hierboven kunt u sfeerproeven; bekijk de weddingclip.

Contact

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw interieur?
Neemt dan snel contact op met Elizabeth!

contact opnemen