Loft

Ontwerp en styling

Samen met mijn man woon ik in een loftappartement, gesitueerd in het voormalige Tomadohuis in Dordrecht. Deze loft bestaat uit één ruimte, met in het midden een vrijstaande wand. Aan de ene zijde van de wand bevindt zich de keuken en de woonkamer, aan de andere zijde het slaapgedeelte en sanitair. Door deze indelingswand wordt het leef- en slaapgedeelte op een effectieve wijze gescheiden zonder dat het afdoet aan het ruimtelijke gevoel.

Het appartement heeft een hoog, industrieel plafond en een raampartij over de hele breedte van de woning. Naast het gezellige ‘hoog en droog’ gevoel toont het geheel heerlijk ruimtelijk en licht.

Ik vertel graag iets meer over hoe de inrichting tot stand is gekomen. De kleur van de bank, ‘Duck Egg’, was voor ons het uitgangspunt om het kleurenpalet te bepalen van de inrichting. Om de ruimte op een efficiënte manier in te delen, heb ik verschillende meubels ontworpen. In het slaapgedeelte heb ik een ontwerp gemaakt voor een kledingkast; in het woongedeelte een vrijhangend wandmeubel en in de hal een open boekenkast welke bevestigd is op een vintage bureau. Doordat de meubels strakke lijnen hebben geeft dit in combinatie met de vintage meubelen en design een mooi algeheel contrast. Een tip van mij: door meubels op maat te laten maken kunt u optimaal  de ruimte benutten, wat fijn is wanneer u te maken heeft met extreem hoge of afwijkende maten van ruimtes.

De ruimte bestaat in zijn totaliteit uit een kleurrijke mix van kleuren en materialen waarbij vintage meubelen gecombineerd wordt met design. Laat u inspireren door de afbeeldingen. Bij Elizabeth Ontwerp en Styling kunnen wij adviseren ongeacht de stijl, het draait om uw persoonlijke woonwensen!

Contact

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw interieur?
Neemt dan snel contact op met Elizabeth!

contact opnemen